Westdorp 69A - 8573 Tiegem

056 68 05 89
Tips & Tricks

ONDERHOUDSPRODUCTEN

Wij zijn een officieel verkooppunt van Lithofin onderhoudsproducten.

Hun productassortiment heeft alles in huis voor het reinigen, beschermen en onderhouden van tegels. Ze hebben verschillende productlijnen waarbij rekening gehouden wordt met de materiaalspecifieke eigenschappen van elk type tegel zoals keramiek, terrazzo, natuursteen en betonsteen.

We geven je graag advies over het gebruiken van de juiste onderhoudsproducten. Zo is het 3 stappenplan bij een pas geplaatste keramische vloer, heel belangrijk. Je kan het hieronder terugvinden.

Heb je toch nog vragen over hoe je jouw keramische (of andere) vloertegels schoon kan houden? Kom gerust vrijblijvend langs in onze showroom of neem contact met ons op voor meer info.

 

 

Onderhoud van keramische tegels in 3 éénvoudige stappen! 

Heb je vragen over het onderhoud van jouw bestaande of nieuwe keramische vloer, we leggen het bij deze graag even voor je uit. Hoewel keramische vloeren gemakkelijk te onderhouden zijn, kan je toch best met een aantal aandachtspunten rekening houden. 

  1. Verwijderen cementsluier • éénmalig

Nadat de keramische vloer geplaatst en opgevoegd is, is het aangeraden om minstens 2 à 3 weken te wachten vooraleer deze te poetsen. Na verloop van deze termijn kan de overige cementsluier verwijderd worden met cementsluierverwijderaar. Cementsluier is een laagje aanslag dat bestaat uit voegmiddel, en achterblijft na het opvoegen van de tegels. Dit moet zeker worden verwijderd, omdat het anders onmogelijk wordt om uw vloer goed te onderhouden. Hoe gebruikt u de cementsluierverwijderaar? Het oppervlak eerst licht bevochtigen. Afhankelijk van de sterkte van de cementsluier het product verdunnen tot 1:4 (kleurvoeg) – 1:15 (zandcement voeg) daarna inschrobben met een zachte schrobborstel. Het product 10 minuten laten inwerken, maar zeker tussendoor af en toe schrobben. Dan kunt u met een waterstofzuiger of dweil alles opnemen en zeker met genoeg water naspoelen. 

OPGELET! Het water niet over een arduinen drempel afspoelen. *

  1. Reinigen • om de drie maand

Na de eerste schoonmaak van de tegels is het de beurt aan een goed en stevig onderhoud. Lithofi n KF Intensiefreiniger is een alkalisch geconcentreerd reinigingsproduct zonder oplosmiddelen met een uitgebalanceerde combinatie van biologisch afbreekbare reinigings- en speciale vet- en vuiloplossende componenten. Hoe gebruikt u KF Intensiefreiniger? Afhankelijk van de mate van vervuiling onverdund of tot ca. 1:10 met water verdund. Met een schrobber of vloerwisser verdelen en ca. 10-20 minuten laten inwerken, waar nodig schrobben. De oplossing niet laten opdrogen. Daarna met water opnemen en nogmaals met veel schoon water nadweilen. * 

OPGELET! Voor een optimaal resultaat schuurt u best om de drie maand met KF Intensiefreiniger.

  1. Onderhouden • wekelijks

Voor het regelmatige onderhoud en reiniging van alle keramische tegels wordt KF  onderhoudsreiniger gebruikt. Het ontvet, laat geen filter na en geeft geen bijkomende glans.

Lithofi n KF Onderhoudsreiniger wordt steeds aan het dweilwater toegevoegd. Een scheutje of dopje is voldoende. De vloer met een goed vochtige doek of wisser dweilen. Spoel je dweil na iedere 2 à 3 vierkante meter goed uit. Droog de vloer na met een droge doek of dweil. Zorg in ieder geval dat je niet over de natte vloer loopt. *

KLAAR? Geniet nu van uw goed gereinigde vloer!

*  OPGELET! Niet geschikt voor zuurgevoelige oppervlakken zoals arduin, email, zink, bepaalde decortegels, gepolijst marmer, hardsteen enz. Aangrenzende oppervlakken beschermen en spetters snel afnemen. In geval van twijfel neem gerust contact op.

CONTACTEER ONS

Hebt u vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren. Wij proberen uw vraag zo snel als mogelijk te beantwoorden.