Westdorp 69A - 8573 Tiegem

056 68 05 89
Tips & Tricks

Tips & Tricks

Algemeen onderhoud

De traditionele bezem en stofzuiger blijven een waardevolle hulp bij het onderhoud van stenen vloeren. Gebruik een zachtharige bezem voor effen oppervlakten, een hardere variant is meer geschikt voor grovere oppervlakten. Een vochtige dweil haalt kleinere vuiltjes en mogelijke vlekken uit de vloer, best direct na een veegbeurt of na het stofzuigen.

Was de vloer regelmatig – én spoel gepast achteraf – om de meest voorkomende problemen voor te zijn. De gebruikte producten hangen af van het type vloer. Natuurlijke zepen zuiveren zonder te voeden, terwijl men ook zepen met voeding kan gebruiken. Bovendien kan men de vloer ook behandelen met een beschermlaag die water of olie afstoot, waardoor deze niet meer kunnen indringen. Deze behandeling dient regelmatig herhaald te worden.

Vlekken op natuursteen?

Vlek gemaakt op natuursteen? Ziehier onze remedies!

•  Bloed, gras, waterverf: ammoniak, zuurstofwater

Klinkers en betontegels

Deze staan vaak aan de guurste omstandigheden bloot en vergen dus een aangepast onderhoud. Door hun poreus oppervlak nemen ze gemakkelijk water, vuil en stof op. Behandel ze daarom meermaals met een coating die deze opname verhindert.

Keuken

Over de gebruikte materialen in de keuken bestaan heel wat misverstanden. Het blijft immers een (werk)omgeving met wat risico’s …

Zo is marmer dan wel harder dan leisteen, maar staat graniet nog een trapje hoger.

Vloervriendelijke meubels?

Meer dan eens laat het verplaatsen van een stoel of ander meubelstuk sporen na op de vloer, vaak vergezeld van een geluid dat aan de eigenaars kippenvel bezorgt. Soms zijn deze krassen zo diep dat ze permanent zichtbaar blijven.

CONTACTEER ONS

Hebt u vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren. Wij proberen uw vraag zo snel als mogelijk te beantwoorden.